Ο Οργανισμός για τη Διαχείριση και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας στα Αγροτικά Οικοσυστήματα «ΤΥΤΩ», ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2020 από οχτώ επαγγελματίες με ειδίκευση σε  επιστημονικά πεδία όπως η Οικολογία και Διαχείριση Άγριας Ζωής, Αειφόρος Διαχείριση Αγροτικού Περιβάλλοντος, Βιολογία, Γεωπονία & Εδαφολογία, Εκπαίδευση, Οικονομικά, Επικοινωνία ενώ φέρουν σημαντική εμπειρία σε εγνωσμένου κύρους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών. Κοινό σημείο και ενδιαφέρον των επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων που συναντήθηκαν  είναι η αναζήτηση λύσεων για μία βιώσιμη αγροτική διαχείριση και η προστασία της βιοποικιλότητας. 
Η «ΤΥΤΩ» είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) και το καταστατικό του οργανισμού βρίσκεται αναρτημένο εδώ.

Η αποστολή μας

Αποστολή μας είναι να επανασυνδέουμε την αγροτική διαχείριση, με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την άγρια ζωή.

 Οι αξίες μας
  • Σεβόμαστε τη Ζωή

Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα της κάθε γεωργικής περιοχής, τον κάθε αγρότη. Γεωργία σημαίνει ζωή.

1. TYTO_gr_black_vert
  • Αλλάζουμε τη Νοοτροπία

Αγωνιζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια νέα αντίληψη, με “πράσινες”, καινοτόμες πρακτικές:

   – Αναδεικνύουμε τα οφέλη για τη βιοποικιλότητα

   – Προάγουμε ένα νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο για την αγροτική εκμετάλλευση

   – Παράγουμε υπεραξία για το φυσικό περιβάλλον αλλά και τους αγρότες

  • Συνεργαζόμαστε και Συμπράττουμε

Συνεργαζόμαστε ανοιχτά με όλα ενδιαφερόμενα/εμπλεκόμενα μέρη. Αγρότες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, τοπική κοινωνία, νέοι επαγγελματίες, Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, περιβαλλοντικοί φορείς, επιστημονικοί/ερευνητικοί φορείς, οργανώσεις, ιδρύματα σε Ελλάδα και εξωτερικό και φυσικά με την Ελληνική Πολιτεία.

Οι παραγωγικές δυνάμεις που διά της συνθέσεως θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος.

  • Παρακολουθούμε, Ενημερωνόμαστε, Επαγρυπνούμε

Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις, τις νέες τάσεις και πολιτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη διάδραση και συνύπαρξη γεωργίας και βιοποικιλότητας. Ενημερωνόμαστε, εκπαιδευόμαστε, επαναπροσδιορίζουμε τη στρατηγική μας βάσει των νέων αναγκών. Οι νέες προκλήσεις καθώς διαμορφώνονται ραγδαία, απαιτούν την απερίσπαστη προσοχή μας.

  • Συμμετέχουμε στη διαμόρφωση πολιτικών

Συμμετέχουμε σε διαδικασίες διαμόρφωσης γεωργικής και περιβαλλοντικής πολιτικής, αξιολογούμε, παρεμβαίνουμε, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους φορείς και την πολιτεία, αναλύουμε τα δεδομένα, συνθέτουμε τη γνώση, προτείνουμε. Με διάλογο, διαφάνεια, εμπιστοσύνη, συνδιαμορφώνουμε την επόμενη μέρα.

  • Προάγουμε την Έρευνα και την Επιστημονικότητα

Διερευνούμε τις πολύπλοκες διαδικασίες που διέπουν ένα συνεχώς μεταλλασσόμενο οικοσύστημα όπως το αγροτικό, και την αλληλεπίδραση των γεωργικών πρακτικών με τα φυσικά στοιχεία του αγροτικού τοπίου, τους δείκτες βιοποικιλότητας και κυρίως την άγρια ζωή. Η επιστήμη και η γνώση είναι οι βασικές δυνάμεις προς μία πραγματικά αειφορική διαχείριση.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Να είμαστε πρωτοπόροι στη διαμόρφωση ενός αειφορικού αγροτικού μοντέλου διαχείρισης στον 21ο αιώνα όπου η διατήρηση της βιοποικιλότητας θα προσφέρει βελτιωμένες οικοσυστημικές υπηρεσίες στην κοινωνία, προστιθέμενη αξία στα αγροτικά προϊόντα, και θα συνδυάζει τις δύο μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας: Βιώσιμη γεωργία και ανάσχεση απώλειας της βιοποικιλότητας.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Η «ΤΥΤΩ»:

Με την ίδρυσή της, διακρίθηκε το 2020 με το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό Green Ideas Greece που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Higgs μαζί με το Human Rights 360 και την υποστήριξη του Rockfeller Brothers Fund.

Επίσης, διακρίθηκε στον βαλκανικό διαγωνισμό Balkan Green Ideas 2020.  Διακρίθηκε μετά από επιλογή και συμμετείχε στο 13ο Accelerator πρόγραμμα του οργανισμού Higgs όπου παρακολούθησε με επιτυχία τον 6μηνο κύκλο εργασιών, εξειδικευμένο εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πρόγραμμα για Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see posts you are looking for.