Βασίλειος Μποντζώρλος – Δασολόγος (B.Sc.) – Οικολογία και Διαχείριση Άγριας Ζωής (M.Sc., Ph.D)
E: v.bontzorlos@tyto.org.gr 

Ο Βασίλειος Μποντζώρλος αποφοίτησε το 2002 από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου επέλεξε από νωρίς την κατεύθυνση της Οικολογίας και Διαχείρισης Άγριας Πανίδας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ισπανία, στη Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Salamanca.

Υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Jose Salvador Peris Alvarez στο Τμήμα Ζωικής Οικολογίας, απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο στη «Διαχείριση και Διατήρηση των Φυσικών Πόρων» και ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή σχετικά με την τροφική οικολογία της Τυτώ (Tyto alba) στο ανθρωπογενές αγροτικό τοπίο της Θεσσαλίας. Από το 2003 έως και το 2009 κέρδισε 2 ερευνητικές υποτροφίες, μία από τον Ισπανικό Φορέα Becas MaecAecid και μία από το ελληνικό κληροδότημα Χλωρού.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη Διαχείριση Άγριας Πανίδας, Διατήρηση Βιοποικιλότητας, Πληθυσμιακή Οικολογία, Πολυμεταβλητή Στατιστική Ανάλυση και Μαθηματική Οικολογία. Έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια, επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια βιβλίων.

Κατά τη διάρκεια της 20ετούς επαγγελματικής του εμπειρίας, ο Βασίλειος Μποντζώρλος έχει υλοποιήσει μετα-διδακτορική έρευνα, τόσο για ελληνικά ερευνητικά κέντρα (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΠΘ, ΤΕΙ Καβάλας) όσο και για φορείς του εξωτερικού (Jena University Germany, iDiv-sDiv – Leipzig Germany, Lausanne University Switzerland, GLOW Organization USA) σχετικά με την οικολογία και βιολογία άγριας πανίδας αλλά και την επίδραση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στη βιοποικιλότητα.

Έχει 15ετή εμπειρία στην υλοποίηση και διαχείριση εθνικών και ευρωπαϊκών έργων για τη διατήρηση και διαχείριση της βιοποικιλότητας. Έχει συνεργαστεί με Φορείς Διαχείρισης (Μεσολόγγι, Όλυμπος, Αίνος, Δαδιά), με περιβαλλοντικές συμβουλευτικές εταιρίες (Υλωρική, Τεχνοομοιόσταση, ΛΚΝ, NCC), με ΜΚΟ (Greenpeace, Πελαργός, ΑΝΙΜΑ, ΕΟΠ). Είχε επιτελικό ρόλο την περίοδο 2012-2015 στα εθνικά προγράμματα Εποπτείας και έχει συντονίσει μεγάλο αριθμό Ειδικών Οικολογικών Αξιολογήσεων στην ελληνική επικράτεια. Τέλος, μέσα από μία μακρόχρονη συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο έχει εμπειρία στην συμβουλευτική, υλοποίηση και διαχείριση έργων LIFE (π.χ. LIFE CAPACITY, LIFE EL-BIOS).

4
Γιατί με την ΤΥΤΩ;

“Ασχολούμαι από το 2000 με την οικολογία και διαχείριση της άγριας ζωής στα αγροτικά οικοσυστήματα, τα οποία εκμεταλλεύεται, διαμορφώνει, και διαχειρίζεται ο άνθρωπος. Παρόλα αυτά, τα αγροτικά οικοσυστήματα παραμένουν οικοσυστήματα. Περιέχουν ζωή, οργανισμούς, διεργασίες, διαμορφώνουν δυναμικές, αλληλοεπιδρούν με την βιοποικιλότητα. Το μεγάλο στοίχημα του ανθρώπου είναι να συμβαδίσουν η γεωργία και η βιοποικιλότητα μαζί στον 21ο αιώνα. Χρειαζόμαστε μία δυνατή, υγιή και ελεύθερη γεωργία – όπως χρειαζόμαστε να σταματήσει άμεσα η απώλεια της βιοποικιλότητας. Στόχος μου και όραμά μου μέσω της “ΤΥΤΩ”, να χαράξουμε μια κοινή πορεία για αυτά τα δύο, και να δείξουμε ότι δεν είναι δύο έννοιες αντίθετες αλλά δύο έννοιες συνεργατικές προς όφελος όλων μας.”

Ιωάννης Λίβας – Ειδικός Ανεύρεσης Πόρων
E: j.livas@tyto.org.gr

Ο Γιάννης Λίβας έχει εργαστεί στο χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών για περισσότερα από 20 χρόνια. Ξεκίνησε ως ακτιβιστής και στη συνέχεια ως Ειδικός Ανεύρεσης Πόρων στην  Greenpeace το 2001, όπου και εργάστηκε με αφοσίωση για 17 χρόνια. Μερικά μόνο από τα πρότζεκτ των οποίων ηγήθηκε στην Greenpeace ήταν το Φύτεψε τη Λύση GP σχετικά με την αντικατάσταση της γενετικά τροποποιημένης εισαγόμενη σόγιας με ελληνικά ψυχανθή φυτά στις ζωοτροφές, και το Στέγη Θηλέων GP για την προώθηση ενεργειακής αυτονομίας με ΑΠΕ στη Στέγη Κακοποιημένων Κοριτσιών στο Παλαιό Φάληρο.

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται στον Τομέα των Ανθρωπιστικών Οργανώσεων. Με αφετηρία τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα όπου διοργάνωσε αποκλειστικά την πλατφόρμα Crowdfunding Platform MSF, συνεχίζει σήμερα να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Ειδικός Ανεύρεσης Πόρων στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, όπου αυτή την περίοδο διοργανώνει το πολύπλοκο σχήμα Donor Development UNHCR.

Ο κ. Λίβας έχει αποκτήσει μια ολιστική εμπειρία για το τι σημαίνει η διαδικασία εξεύρεσης πόρων αλλά και η συνολική διαχείριση μιας οργάνωσης στην Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα μέσα από διαφορετικούς ρόλους κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών και υλοποιώντας πληθώρα διαφορετικών και απαιτητικών έργων. Αυτή την πολύτιμη εμπειρία φέρνει στην ΤΥΤΩ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΒΑΣ
Γιατί με την ΤΥΤΩ;

“Για χρόνια τώρα παρακολουθώ τη βιοποικιλότητα στη χώρα μας να υποφέρει, μια τάση διαρκούς υποχώρησης του φυσικού μας περιβάλλοντος. Προσπαθώ να παρακολουθώ νέες προσπάθειες που αντιστέκονται σε αυτή την τάση και να συμμετέχω όπου μπορώ. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι μια πολύ καλά μελετημένη προσπάθεια, από εξαιρετικούς επιστήμονες αλλά και φίλους. Και είμαι υπερήφανος που είμαι μέρος της.”

Θεοχάρης Πετρόπουλος – Λογιστική & Χρηματοοικονομικά (B.Sc., MA)
E: t.petropoulos@tyto.org.gr

Ο Θεοχάρης Πετρόπουλος σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης όπου και έλαβε το 2006 το πρώτο του πτυχίο με κατεύθυνση τη Λογιστική και δευτερεύουσες κατευθύνσεις τα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά. Το 2008 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο ίδιο πανεπιστήμιο, επίσης στον τομέα της Λογιστικής Διαχείρισης.

Τα τελευταία 12 χρόνια έχει εργαστεί ως Χρηματοοικονομικός και Οικονομικός Σύμβουλος σε ηγέτιδες εταιρείες του ελληνικού επιχειρείν σε υψηλές διοικητικές θέσεις. Στον κλάδο του λιανεμπορίου εργάστηκε στις εταιρείες Lidl Hellas και ΑΒ Βασιλόπουλος ως Διευθυντής καταστήματος   για περισσότερα από 4 χρόνια. Διατέλεσε, επίσης, Διευθυντής Πωλήσεων και Ανάπτυξης Δικτύου στις εταιρείες Pink Woman και Omorfia Cosmetics επί σειρά ετών, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια κατείχε την θέση του Οικονομικού Διευθυντή στην εταιρεία Zafido Holding Hellas η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής και της αγοραπωλησίας ακινήτων. Πλέον, ηγείται της χρηματοοικονομικής διαχείρισης στην εταιρεία Remarc International ως Οικονομικός Διευθυντής.

 Ο κ. Πετρόπουλος φέρνει στην ΤΥΤΩ, την πολυετή εμπειρία του στην οικονομική διαχείριση και τη λογιστική οργάνωση, καθώς και στην καθοδήγηση της οργάνωσης στο θέμα της οικονομικής της ανάπτυξης.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί με την ΤΥΤΩ;

“Είναι πλέον παγκόσμια επιταγή η οικονομική ανάπτυξη να επιδιώκεται σε ένα πλαίσιο κατανόησης της διαθεσιμότητας των φυσικών μας πόρων. Παιρνώντας από τη θεωρία στην πράξη, ήδη στα διεθνή χρηματιστήρια ενσωματώνονται δείκτες βιωσιμότητας (Sustainability Indexes / ESGs: Environmental – Social – Governance) ενώ η Ελλάδα το έχει ήδη πράξει από τον Αύγουστο του 2021. Ως επαγγελματίας του κλάδου, χαίρομαι ιδιαίτερα που αποτελώ μέρος μιας τόσο μεστής επιστημονικής ομάδας που προτείνει λύσεις ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προς όφελος του ζωτικού αγροτικού κλάδου της χώρας. Η οικονομία έχει και αυτή τις δικές τις πράσινες αξίες.”

Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος – Περιβαλλοντολόγος (B.Sc.) – Διαχείριση Αγροτικού Περιβάλλοντος (M.Sc.)
E:  k.vlachopoulos@tyto.org.gr 

Ο Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος σπούδασε στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου από όπου και αποφοίτησε το 2012. Στη συνέχεια παρακολούθησε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Κύκλο Σπουδών Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Αγροτικού Περιβάλλοντος, στο Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με αντικείμενο διατριβής «Η οικολογία του κιρκινεζιού (Falco naumanni) και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε αυτή».  Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τους τομείς: Οικολογία άγριας πανίδας, παρακολούθηση και καταγραφή ορνιθοπανίδας με σύγχρονες μεθόδους, πληθυσμιακή οικολογία, χωρική ανάλυση, μαθηματική οικολογία, οικολογία της μετανάστευσης. Έχει εμπειρία στην υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων σχετικά με τη διαχείριση και διατήρηση της φύσης και της βιοποικιλότητας, και αριθμεί μέχρι στιγμής 14 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε εθνικά/διεθνή συνέδρια και σε επιστημονικά περιοδικά.

Ο Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος φέρνει στην ΤΥΤΩ την εμπειρία του στην εργασία πεδίου με είδη της άγριας πανίδας, στην συγγραφή προτάσεων και υλοποίηση έργων για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας, καθώς και το επιστημονικό του υπόβαθρο σχετικά με την έρευνα και διαχείριση του φυσικού μας κεφαλαίου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί με την ΤΥΤΩ;

“Είμαι περήφανος που συμπράττω με άλλους επτά επιστήμονες στην ΤΥΤΩ προσφέροντας βιώσιμες λύσεις/επιλογές για την ελληνική ύπαιθρο, τον αγρότη και τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Η γεωργία για να έχει ένα βιώσιμο μέλλον είναι, πλέον, απολύτως ξεκάθαρο πως πρέπει να αναπτυχθεί με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, τη χλωρίδα και την πανίδα που το συναποτελούν. Επιπλέον, αν οι γεωργικές πρακτικές καταστούν φιλικότερες προς τη βιοποικιλότητα, το αγροτικό προϊόν θα καταστεί φιλικότερο και προς τον καταναλωτή καθώς αναβαθμίζεται η ποιότητά του και συνεπώς προστατεύεται η υγεία όλων μας. Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά η επιλογή υπάρχει. Και γι΄ αυτό εργαζόμαστε ακούραστα.”

Κωνσταντίνος Διψάνας – Γεωπόνος (B.Sc.) – Αρχιτέκτονας Τοπίου (M.A.)
E: k.dipsanas@tyto.org.gr

Ο Κωνσταντίνος Διψάνας αποφοίτησε το 2001 από τo Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στις Έγγειες Βελτιώσεις, Εδαφολογία και Γεωργική Μηχανική.  Στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Metropolitan Leeds University στην Αγγλία και απέκτησε Μaster στην  Αρχιτεκτονική Τοπίου το 2005.

Τα τελευταία 15 έτη έχει συντάξει μελέτες Αρχιτεκτονικής Τοπίου, συνεργάστηκε με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως Γεωπόνος Σύμβουλος σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, συμμετείχε ως Αρχιτέκτονας Τοπίου στη διαμόρφωση μουσείων σε Ιωάννινα και Λακωνία, δίδαξε στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή αλλά και στο Θεσσαλικό ΙΙΕΚ, και από το 2015 ως το 2021 ανέπτυξε συνεργασία με την Αειφορική Α.Ε. ως Γεωπόνος με την ευθύνη της επίβλεψης εφαρμογής του πρωτοκόλλου πιστοποίησης CSF στις ποικιλίες βαμβακιού Fibermax στη Θεσσαλία.

Έχει πολυετή εμπειρία σε έργα Αρχιτεκτονικής Τοπίου με συμμετοχή στη σχεδίαση ή στην επίβλεψη σε περισσότερα από τριάντα έργα που ποικίλουν από εξωτερικούς χώρους αναψυχής έως και πολύπλοκα συγκροτήματα κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του ως Αρχιτέκτονα Τοπίου στο Μητροπολιτικό Δήμο του Kirklees.

Ο Κωνσταντίνος Διψάνας φέρνει στην ΤΥΤΩ την επιστημονική του κατάρτιση σχετικά με τη διαχείριση της αγροτικής γης, τις χρήσεις γης και τη γεωπονική επιστήμη, αλλά παράλληλα και την επιστημονική του προσέγγιση σχετικά με τη διαμόρφωση του τοπίου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΨΑΝΑΣ
Γιατί με την ΤΥΤΩ;

“Όντας γόνος αγροτικής οικογένειας και αγρότης ο ίδιος, υπήρχε πάντα μια πλευρά του εαυτού μου που ήθελε να βρίσκεται και να δραστηριοποιείται στο φυσικό περιβάλλον. Μέσα από την ενασχόληση με τη Γεωπονία ήρθε η συνειδητοποίηση πως η άλογη εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος από τον άνθρωπο με σκοπό το πρόσκαιρο κέρδος είναι μια τακτική στην οποία εσφαλμένα μυείται ο σύγχρονος επαγγελματίας αγρότης, μη γνωρίζοντας πως στην πραγματικότητα το αντίθετο είναι προς όφελός του: η αρμονική συνύπαρξη με τη φύση. Και ως Αρχιτέκτονας Τοπίου, όμως, πιστεύω στην προστασία, αλλά έχω και την ικανότητα να εντοπίζω τις προοπτικές και τις ευκαιρίες βελτίωσης, του φυσικού περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου του αγροτικού. Όλα είναι θέμα επιλογών και αν ως ΤΥΤΩ μπορούμε να βοηθήσουμε κάνοντας διαθέσιμες εκείνες τις επιλογές που προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον τότε κι εγώ θέλω να αποτελώ μέρος αυτής της πολύτιμης λύσης.”

Αφροδίτη Μποντζώρλου – Επικοινωνιολόγος (B.Sc., M.A.)
E: a.bontzorlou@tyto.org.gr

Η Αφροδίτη Μποντζώρλου αποφοίτησε το 2004 από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές της στο Goldsmiths College του University of London, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και απέκτησε Master το 2005 με τίτλο Transnational Communications and Global Media με έμφαση στη Διαχείριση Κρίσεων και την Πολιτική Επικοινωνία.

 Είναι πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα “Μάρκετινγκ και Διαχείρισης Επικοινωνίας” από το 2012. Έχει 15ετή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα χάραξης επικοινωνιακής στρατηγικής: Έχει εργαστεί ως Communication Expert στις εταιρείες Metron Analysis, Regency Entertainment, V+O Communication, Κέντρο Αειφορίας & Αριστείας, στη συνέχεια για τον Οργανισμό ΝΕΟΝ του Δ. Δασκαλόπουλου εργάστηκε ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Έργων & Διαχείρισης Εταιρικών Σχέσεων, όπως επίσης έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Επικοινωνίας για τον αγροτικό συνεταιρισμό ΘΕΣγη και για το Δήμο Λάρισας. Διετέλεσε Communication Director στην εταιρεία επικοινωνίας SOCIALDOO με portfolio πελατών που συμπεριελάμβανε σημαντικούς εθνικούς θεσμικούς φορείς όπως η ΕΥΔΑΠ και το Υπερταμείο, ηγέτες του ελληνικού επιχειρείν όπως οι εταιρείες Μασούτης,  Βίκος και ΔΕΛΤΑ αλλά και ΜΚΟ όπως τα Special Olympics Hellas.

 Η κα Μποντζώρλου με το ισχυρό ακαδημαϊκό της υπόβαθρο και την εκτενή εμπειρία της στη χάραξη και υλοποίηση επικοινωνιακών στρατηγικών, φέρνει στην ΤΥΤΩ όλη την απαραίτητη εμπειρία για τη διαμόρφωση της επικοινωνιακής στρατηγικής της οργάνωσης.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΠΟΝΤΖΩΡΛΟΥ
Γιατί με την ΤΥΤΩ;

“Κάθε σημαντική αλλαγή για να μπορέσει να γίνει αντιληπτή αλλά και να ενσωματωθεί στις αυτοματοποιημένες λειτουργίες της κοινωνίας και της οικονομίας, οφείλει να επικοινωνηθεί ευρέως, κατανοητά και συντεταγμένα. Μέσω της ΤΥΤΩ προτείνουμε λύσεις για ουσιαστική τροποποίηση και αναδιαμόρφωση της διαχείρισης των φυσικών μας πόρων, της λειτουργίας της γεωργίας και της προστασίας της βιοποικιλότητας. Γι’ αυτό ακριβώς η προσπάθεια αυτή καθίσταται ακόμη πιο πολύπλοκη αλλά και απολύτως αναγκαία αν θέλουμε να αλλάξουμε εγκαίρως την πορεία μας προς το αύριο. Είμαι πολύ περήφανη που μέσα από την εμπειρία μου στον τομέα της επικοινωνίας, καλούμαι να αναδείξω το πολύτιμο έργο επτά επιστημόνων που πιστεύουν ακράδαντα ότι το μέλλον είναι στο χέρι μας.”

Σταματίνα Λιαρμακοπούλου – Βιολόγος (B.Sc., M.Sc.)
E: s.liarmakopoulou@tyto.org.gr

Η Σταματίνα Λιαρμακοπούλου σπούδασε στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 2001. Στη συνέχεια ακολούθησε τον κλάδο της Εμβρυολογίας ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και απέκτησε Master στην Κλινική Εμβρυολογία το 2004.

Τα τελευταία 17 χρόνια έχει εργαστεί σε μεγάλες ιδιωτικές κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα, αποκτώντας μεγάλη εργαστηριακή, ερευνητική και διαχειριστική εμπειρία. Ξεκίνησε ως εκπαιδευόμενη κλινική εμβρυολόγος έως και το 2003 στη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, συνέχισε στην κλινική Διάγνωση IVF μέχρι το 2010, από το 2011 έως το 2017 εργάστηκε ως Senior Κλινική Εμβρυολόγος στο EMBRYO A.R.T. όπου διετέλεσε και Υπεύθυνη Εργαστηρίου και εν συνεχεία στη Μ.Ι.Υ.Α. ΑΚΕΣΩ-ΕΜΒΡΥΟ A.R.T., και πρόσφατα εργάζεται ως Senior Κλινική Εμβρυολόγος στη Μ.Ι.Υ.Α. Μητέρα IVF του Ομίλου Υγεία. Από το Φεβρουάριο του 2022 εργάζεται ως Κλινική Εμβρυολόγος στο Institute of Life του Ομίλου ΙΑΣΩ.

Επίσης, έχει διατελέσει υπεύθυνη ISO. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα ως κλινική εμβρυολόγος, έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε ποικίλα περιβαλλοντικά προγράμματα και έργα προστασίας της βιοποικιλότητας.

Η κα Λιαρμακοπούλου φέρνει στην ΤΥΤΩ τις ανεπτυγμένες διαχειριστικές της ικανότητες στη διαχείριση ομάδων, ανθρώπινου δυναμικού και πολλαπλών project, την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, καθώς και τον χειρισμό λεπτομερών πρωτοκόλλων στο πεδίο και το εργαστήριο.

ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΛΙΑΡΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Γιατί με την ΤΥΤΩ;

“Η αγάπη μου για τη βιολογία αλλά και και το 20ετές ερευνητικό και εργαστηριακό μου έργο προσπαθώντας να την αποκωδικοποιήσω, έχουν καλλιεργήσει τον απόλυτο σεβασμό μου για την αρμονική λειτουργία της φύσης. Η αμετροεπής παρέμβαση του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον σταδιακά δημιούργησε την ανάγκη μου να συμβάλλω στην αλλαγή του τρόπου που λειτουργούμε και σκεφτόμαστε. Γι’ αυτό και χαίρομαι πολύ που έχω ενώσει τις δυνάμεις μου με την επιστημονική ομάδα της ΤΥΤΩ. Πιστεύω ακράδαντα πως μαζί μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον-παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Και η αλλαγή ξεκινάει από τον καθένα από εμάς.”

Σωτήριος Τερζόπουλος – Εκπαιδευτικός – Μαθηματικός (B.Sc., M.Sc.)
E: s.terzopoulos@tyto.org.gr

Ο Σωτήριος Τερζόπουλος είναι Μαθηματικός, απόφοιτος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2010. Έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με θεματική “Ευέλικτες Μέθοδοι Διοίκησης” στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

 Είναι ενεργό μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας της Λάρισας και της Θεσσαλίας ευρύτερα, έχοντας συνιδρύσει το 2013 το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης “Θεωρία και Πράξη”. Το 2014 ίδρυσε το φροντιστήριο “Συμμετρία”, και από το 2019 έως και σήμερα είναι συνιδιοκτήτης των φροντιστηρίων “Πρότυπο” με έδρα τη Λάρισα. Έχει έντονες περιβαλλοντικές ανησυχίες αλλά και ενεργό ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο η νέα γενιά εμπλέκεται στα κοινά και ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από το 2019 είναι μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) ενώ από το 2018 έως και το 2023 είναι Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ο κ. Τερζόπουλος φέρνει στην ΤΥΤΩ την χρόνια εμπειρία του στον εκπαιδευτικό τομέα και την επαφή με τη νέα γενιά, τη μαθηματική ανάλυση και την επαφή με όλους τους τοπικούς φορείς αυτοδιοίκησης.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί με την ΤΥΤΩ;

“Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στη Θεσσαλία, παρατηρώ καθημερινά τον ουσιαστικό ρόλο που παίζει η γεωργία τόσο στην οικονομική ζωή του τόπου, όσο, όμως, και στην επιβάρυνση του φυσικού μας περιβάλλοντος. Η πορεία προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον είναι μονόδρομος, η ανάγκη για να αλλάξουμε τον τρόπο που σήμερα λειτουργούμε ως μονάδες αλλά και ως κοινωνία απέναντι στο φυσικό μας περιβάλλον είναι επιτακτική. Καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή την αλλαγή παίζει η εκπαίδευση των νέων ανθρώπων. Είναι ευθύνη μας να προετοιμάσουμε τους συνειδητοποιημένους πολίτες του αύριο. Γι’ αυτό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που από τη θέση του εκπαιδευτικού, ενώνω τις δυνάμεις μου με την εξαιρετική ομάδα επιστημόνων της ΤΥΤΩ προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.”

Η «ΤΥΤΩ» συνεργάζεται επίσης και με εξωτερικούς συνεργάτες για την υλοποίηση των στόχων της και του έργου της.

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see posts you are looking for.