Η Κύπρος έχει τοποθετήσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 1.000 τεχνητές θέσεις φωλιάσματος για το είδος Τυτώ. Με τη συνεργασία 4 φορέων, τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου που ηγείται της προσπάθειας, την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας της Κύπρου, και το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας Κύπρου αλλά και την αρχική στήριξη του Ιδρύματος Τάσου Λεβέντη,  και έχει εντάξει το έργο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Συμμετοχή της ΑΜΚΕ «ΤΥΤΩ» σε θεσμική συνάντηση
με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Κύπρου κ. Καδή,
με εκπροσώπους από τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρο,
ακαδημαϊκούς από την Ελβετία και το Ισραήλ,
και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της «ΤΥΤΩ»

Συνάντηση εργασίας στην Κύπρο με συμμετοχή της πρέσβειρας του Ισραήλ στην Κύπρο κα. Noga Caspi, τον καθηγητή Abed Gera του ερευνητικού κέντρου Volcani του Ισραήλ, τον καθηγητή Dr Yossi Leshemτου πανεπιστημίου Τελ Αβίβ, τον κ. Shaul Aviel, τον καθηγητή Dr Alexandre Roulin από το πανεπιστήμιο της Λωζάνης, τον Dr Yoav Motro του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ, και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της «ΤΥΤΩ»

Η ΑΜΚΕ «ΤΥΤΩ» από το 2015 έχει συμμετάσχει σε συναντήσεις εργασίας και τεχνικά workshops στην Κύπρο και διατηρεί ανοιχτή συνεργασία για την κοινή ανάπτυξη του Barn Owl Project στις δύο χώρες. 

Χρήσιμα σχετικά links: 

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see posts you are looking for.